Eerste verkeersbord tegen zwaar verkeer Zemst geplaatst

In Zemst is het allereerste verkeersbord geplaatst dat zwaar vervoer uit de dorpskern moet bannen. Sinds vandaag mogen vrachtwagens van meer dan 3,5 ton alleen nog op de grote verbindingswegen in Zemst rijden, maar niet meer in het centrum.

De problematiek van zwaar vervoer heerst al een hele tijd in Zemst. Heel wat chauffeurs willen de files op de Ring rond Brussel en tolheffing vermijden. "Maar een gemeente als Zemst is niet geschikt om zwaar vervoer door te laten", zegt schepen van Mobiliteit Jan Verdoodt. "Het probleem stelt zich vooral bij oudere wegen en huizen. Die kunnen barsten. Het gaat ook over veiligheid en de rust van de mensen. Bovendien zijn kleine wegens niet geschikt om dergelijk verkeer te slikken."

In totaal komen er 250 borden, die moeten tegen eind februari overal geplaatst zijn.

Meest gelezen