2017 Invision

Extra maatregelen voor de Oscars: alles om nieuwe "enveloppegate" te vermijden

De Academy verscherpt de controle op de enveloppes, waarin de winnaars van de Oscars zitten. Vorig jaar werd een verkeerde film genoemd als winnaar.

De Academy of Motion Picture Arts And Sciences, die elk jaar de Oscars uitreikt, heeft samen met zakelijke partner PwC nieuwe regels bekendgemaakt voor de best bewaakte omslagen van het westelijk halfrond: de enveloppes met de Oscarwinnaars. Vorig jaar draaide een en ander in de soep, omdat Warren Beatty verkeerdelijk “La La Land” als winnaar voorlas in plaats van “Moonlight”. Hij had een verkeerde omslag gekregen.

Check en doublecheck

Meer personeel en meer controle, is de mantra dit jaar. En instuderen wat er moet gebeuren als een presentator een verkeerde naam noemt. In de controlekamer van het Oscarcircus zal ook een derde persoon aanwezig zijn met alle enveloppes, om niets aan het toeval over te laten. 

Op dinsdag 23 januari worden de nominaties voor de Oscars bekendgemaakt. De winnaars kennen we op 4 maart.

Meest gelezen