Honderden arbeiders blokkeren fabriek Vandemoortele in Seneffe

In Seneffe, in de provincie Henegouwen, blokkeren honderden arbeiders het voedingsbedrijf Vandemoortele. Ze protesteren tegen het ontslag van een afgevaardigde van de socialistische vakbond.

De afgevaardigde, een technicus, werd eind december ontslagen. Volgens de directie had de man zich niet gehouden aan de regels van het bedrijf, maar de vakbonden noemen het een ontslag zonder reden.

Vrijdag hebben vakbonden directie nog vergaderd over de zaak, maar zonder resultaat: de man blijft voorlopig ontslagen. Later deze week is er nieuw overleg, maar in afwachting hebben de vakbonden de Vandemoortele-fabriek in Seneffe geblokkeerd.

"Ik heb aan de afgevaardigen verslag gedaan van de vergadering van vrijdag, die niets opgeleverd heeft," zegt Michèle Duray van de socialitsiche vakbond FGTB. "Zij hebben dan beslist om een staking te beginnen en de fabriek in Seneffe te blokkeren. Het is onmogelijk te zeggen wat er nu gaat gebeuren, alles zal afhangen van de houding van de directue. Wij beginnen met de blokkade in Seneffe. Vandemoortele heeft ook een vestiging in Ghislenghien en nog twee in Vlaanderen."

Meest gelezen