Flessenhals aan Ikea in Anderlecht wordt weggewerkt

De files op de Bergensesteenweg zouden in de toekomst een stuk korter moeten worden. Het knelpunt, de flessenhals aan het Ikea-warenhuis, wordt aangepakt en het verkeer zal er over 2 rijstroken naar Brussel kunnen rijden.

Voor wie vanuit Halle of Sint-Pieters-Leeuw via de Bergensesteenweg naar Brussel wil rijden, kan er zeker over meespreken. De files op de steenweg staan er niet alleen in de spits. Ook als het verkeer rustiger is, kan je er lang aanschuiven. Eén van de oorzaken is de flessenhals aan het Ikea-woonwarenhuis.  Maar daar is dus nu een oplossing voor, vertelt schepen van mobiliteit in Sint-Pieters-Leeuw Jan Desmeth: "Het Brussels gewest gaat nu de doorstroming aan het kruispunt verbeteren door een extra rijstrook aan te leggen richting Brussel. Daardoor zullen dubbel zoveel wagens kunnen doorrijden, alvorens het verkeerslicht opnieuw op rood springt."

Nog extra maatregelen

Naast de verbreding van het kruispunt wordt volgend jaar ook gestart met de bouw van de Driefonteinenbrug. Die brug moet heel wat vrachtvervoer van de Bergensesteenweg halen. Daarna zijn er ook nog aanpassingswerken aan de Bergensesteenweg gepland waardoor het verkeer er na de werken een stuk vlotter zou moeten doorstromen.

Meest gelezen