Foto Fondation Dieleghem

Commotie rond Russische kunst legt Museum voor Schone Kunsten in Gent geen windeieren

Het Gentse Museum voor Schone Kunsten in Gent trekt opvallend meer bezoekers sinds de commotie rond de mogelijk valse Russische kunstwerken. Sindsdien zijn er 10 procent meer tickets verkocht.

De commotie draait rond een twintigtal werken van Russische avant-gardisten, onder wie Kandinsky, Malevitsj, Tatlin, El Lissitzky, Gontsjarova en Larionov. Ze zijn een fortuin waard, maar tien specialisten in Russische kunst stellen zich openlijk heel wat vragen over de echtheid van de werken. Volgens hen zijn ze "hoogst twijfelachtig". 

De heisa werd enkel groter en afgelopen donderdag kwam het bericht dat er een laboratoriumonderzoek komt naar de echtheid van de werken. Mogelijk is er over een maand duidelijkheid.

Vals of niet, de werken leggen het Museum voor Schone Kunsten in Gent alleszins geen windeieren. Normaal komen er tijdens een weekend enkele honderden bezoekers, het afgelopen weekend waren dat er duizend meer. Het museum zelf zegt dat ze sinds de commotie 10 procent meer tickets hebben verkocht.

Meest gelezen