Videospeler inladen...

Honderden fans wachten in de regen om afscheid te nemen van Dolores O'Riordan van The Cranberries

Honderden fans hebben gisterennamiddag afscheid genomen van Dolores O'Riordan, de 46-jarige zangeres van The Cranberries die vorige week maandag plots overleed. 

De herdenking vond plaats in een kerk in de Ierse stad Limerick. Ondanks het slechte weer en de vele regen stonden honderden fans buiten te wachten om een laatste groet te brengen aan de overleden zangeres. 

De fans konden langs de open kist lopen, waar O'Riordan lag opgebaard met een rozenkrans in haar handen. Haar moeder, vijf broers en zus waren ook aanwezig op de herdenking. Zij namen de tijd om de steunbetuigingen in ontvangst te nemen. 

Na vier uur werd de kist de kerk uitgedragen door haar bandleden. Dinsdag wordt O'Riordan in besloten kring begraven. 

Vorige week maandag werd de zangeres dood teruggevonden in een hotelkamer in Londen, waar ze was voor opnames. Het is voorlopig nog steeds niet duidelijk wat de precieze doodsoorzaak is. De politie noemt haar dood evenwel niet verdacht. 

O'Riordan is vooral bekend als zangeres van de The Cranberries. De Ierse rockgroep kende vooral in de jaren 90 bekendheid met nummers als "Linger", "Dreams" en "Zombie".

Meest gelezen