Videospeler inladen...

Jambon: "Er komt een intern onderzoek naar politielek over geplande actie aan Maximiliaanpark"

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon kondigt een intern, politieonderzoek aan naar een mogelijk lek bij de politie over de geplande politieactie aan het Maximiliaanpark, gisteravond. Daar voerden toen zo'n 2.000 mensen actie, blijkbaar na gelekte informatie over een op til zijnde actie tegen de daar aanwezige transitmigranten.

Dat politieagenten vertrouwelijke informatie zouden hebben  gelekt, noemt Jambon onaanvaardbaar. "Daarom heeft de leiding van de politie beslist om een intern onderzoek te gaan doen, om te kijken van waar dat lek zou kunnen komen", zegt Jambon in "Terzake".

"Zoals zoveel categorieën zijn ook politiemensen gebonden door het beroepsgeheim. Het kan niet dat acties op voorhand worden publiek gemaakt."

Tot nader order tast Jambon in het duister over wie zou kunnen hebben gelekt. "Als ik het wist, moesten we geen onderzoek doen. We zullen handelen als we het resultaat van dat onderzoek kennen."

Desondanks maakt hij zich sterk dat zijn politiediensten niet van binnenuit worden uitgehold. "Het is niet omdat de ene of de andere lekt, dat we worden gesaboteerd."

Meest gelezen