Jelle Engelbosch (N-VA) is kandidaat-burgemeester in Sint-Truiden

Vlaams parlementslid Jelle Engelbosch is op de nieuwjaarsreceptie van N-VA Sint-Truiden officieel voorgesteld als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Hij neemt het onder mreer op tegen CD&V-burgemeester Veerle Heeren.

Voor de N-VA-afdeling in Sint-Truiden was het een evidentie dat Jelle Engelbosch opnieuw de kopman werd. "Hij heeft de afgelopen jaren bewezen een dossiervreter te zijn, die vanuit de oppositie weegt op het beleid en vaak met eigen constructieve voorstellen komt", zegt lokaal voorzitter Jan Vochten.     

Engelbosch wil met N-VA na 2018 een "leidende rol" in het gemeentebestuur spelen. Hij schoof al een aantal prioriteiten naar voren. "De huidige beleidsploeg organiseert veel leuke feestjes, maar de Truienaar heeft nood aan een bestuur dat de echte problemen aanpakt en een langetermijnvisie ontwikkelt. Er ligt heel wat werk op de plank en de nieuwe beleidsploeg zal moeten beseffen dat de verschillende beleidsdomeinen elkaar moeten versterken", zegt hij.     

"Zo snappen we niet dat de huidige ploeg wel de visie vastlegt op gebied van ruimtelijke ordening, maar daar geen mobiliteitsvisie aan koppelt. Een coherent mobiliteitsbeleid hangt niet alleen samen met het woonbeleid, maar bijvoorbeeld ook met lokale handel en dus tewerkstelling. Idem voor de aanpak van de drugsproblematiek. Wij willen Sint-Truiden teruggeven aan de modale Truienaar, en die ook de zekerheid geven dat zijn kinderen hier veilig naar school kunnen gaan", luidt het nog. 

Engelbosch startte zijn politieke carrière in 2012 en haalde in Sint-Truiden zo'n 2.000 voorkeurstemmen. De N-VA behaalde toen zeven zetels en werd daarmee de op drie na grootste partij, na CD&V en SP.A. Sinds 2014 zit Engelbosch ook in het Vlaams parlement, maar dat mandaat legt hij neer als hij tot burgemeester van Sint-Truiden wordt verkozen, zegt hij.

Meest gelezen