Kortrijkzanen geven het meest zichzelf weg

Kortrijk is de stad met het hoogste aantal geregistreerde orgaandonoren in België. De 2.500ste orgaandonor werd in de bloemetjes gezet. Of neen, het ging om veel meer, want Isabelle Steverlinck kreeg bloemen, confetti en een fanfare!

Kortrijk is koploper in het registreren van orgaandonatie, maar heeft de voorbije maanden dan ook fel campagne gevoerd. Zomaar een bezoekje brengen aan het stadhuis was de laatste tijd niet mogelijk. Je kreeg er altijd het voorstel bij om orgaandonor te worden. De stad vindt de campagne nodig, want één donor kan tot acht mensenlevens redden.

Kortrijk op nummer één!

Kortrijk staat op één. Bovendien met bijna dubbel zoveel orgaandonoren als de stad Gent, die op nummer twee staat. Het stadsbestuur hoopt in 2018 nog eens 2.500 Kortrijkzanen te overtuigen om orgaandonor te worden.

Lang zal ze leven!

Orgaandonor Isabelle Steverlinck kreeg haast de slappe lach toen de fanfare 'Lang zal ze leven speelde', maar vindt het gepast dat de stad Kortrijk zoveel aandacht aan orgaandonatie besteedt. Ze zag al een documentaire over illegale orgaanhandel en hoopt dat de registratie van donoren dergelijke praktijken kan stoppen. Het Kortrijkse feestje moest het duidelijk maken: het is een prettig idee dat je na je dood nog van nut kan zijn voor andere mensen.

Meest gelezen