Videospeler inladen...

Michel: "Veiligheidsniveau 2 van nu is niet hetzelfde als niveau 2 van voor de aanslagen"

Het algemene dreigingsniveau voor ons land wordt verlaagd van 3 naar 2, maar dat niveau 2 is niet hetzelfde als het niveau 2 van voor de aanslagen. Dat heeft premier Charles Michel (MR) gezegd op een persconferentie waarop de verlaging van het dreigingsniveau officieel is bekendgemaakt. Wat dat betekent voor het aantal militairen op straat, daarover werden we niet veel wijzer.

"Dit is goed nieuws, maar we blijven waakzaam", aldus premier Michel. Zo betekent een dreigingsniveau 2 vandaag volgens hem niet hetzelfde als het dreigingsniveau 2 van voor de aanslagen in Parijs en Brussel. "Er bestaat nu een veiligheidscultuur in ons land die versterkt is", zegt hij.

Voor een aantal plaatsen blijft het dreigingsniveau 3 gelden, maar daarover werden op de persconferentie geen details gegeven. Premier Michel had het over "een proportionele daling van het aantal militairen" op het terrein.

Over wat dat betekent voor het financiële plaatje, wilde hij ook niet meer kwijt dan dat het ook hier over "een proportionele daling" gaat.

Meest gelezen