Nicole bedankt haar plasmadonoren

Het Rode Kruis lanceert vandaag een campagne om bijkomende plasmadonoren te werven. Nicole Griffes uit Rotselaar getuigde over hoe de plasmagiften haar leven redden.

Afgelopen weekend werden trouwe bloeddonoren getrakteerd op de film 'The Commuter'. Vooraf aan de filmvertoning kwam Nicole Griffens getuigen. Ze heeft haar leven te danken aan de vele plasmagiften. Door een zeldzame bloedziekte kreeg ze op 56 dagen 896 plasmazakjes toegediend. De zakjes konden omwille van de zeldzame AB-bloedgroep pas worden ingezameld na een dringende oproep van het Rode Kruis. "Ik ben het levende bewijs dat doneren heel belangrijk is. Blijf het doen", aldus de vrouw.

De federale overheid wil in 2018 5 procent meer plasmagiften inzamelen, vandaar de oproep van het Rode Kruis. "Er is een groeiende vraag naar plasma voor de aanmaak van medicijnen. We roepen hierbij enerzijds donoren die enkel bloed geven op om ook plasma te geven en anderzijds hopen we met de campagne ook nieuwe donoren te werven", aldus An Luyten, woordvoerder van het Rode Kruis-Vlaanderen.
 

Meest gelezen