Videospeler inladen...

Auto rijdt in op tankstation op E40 in Drongen: bestuurder aangehouden

De man die op de E40 richting in Drongen met zijn wagen inreed op de winkel van een tankstation en daarbij één dodelijk slachtoffer maakte, is aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Gent beslist. De 54-jarige man uit Oostende was dronken. 

Het ongeval gebeurde rond 21.30 uur. De auto stond volgens ooggetuigen aan de pomp en reed plots met grote snelheid in op de winkel. Daarbij vielen één dode en twee zwaargewonden. Het gaat om Nederlanders. De zwaargewonden zijn wel niet in levensgevaar. 

De autobestuurder zelf kwam er met lichte verwondingen vanaf. Het gaat om een 54-jarige man uit Oostende, die dronken was op het moment van de feiten. De man kan lange tijd niet verhoord worden omdat hij te dronken was. Hij is nu aangehouden voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop en alcoholintoxicatie. 

Schade is groot

De schade aan het tankstation is groot. "Het was alsof een bom ontplofte, ik maakte me klein en zag hoe rekken en andere brokstukken alle kanten uitvlogen. Het was rampzalig. Na enkele minuten had ik pas door dat het om een wagen ging. En dan zag ik de mensen liggen", vertelt een ooggetuige.

De kassabediendes waren diep onder de indruk. Zij zagen de wagen aan de pomp en hoorden erna een grote knal. "Ik snap het niet", zegt een kassierster. "Ik zag hem aan de pomp en voor ik het wist hoorde ik een grote knal en brokstukken overal. Chaos, paniek en ongeloof."

Meest gelezen