Parijse vuilnisophalers onder de indruk van kolonie krioelende ratten

De Franse hoofdstad wordt al enige tijd getroffen door een rattenplaag. Het wemelt werkelijk van die diertjes in Parijs. En dat is geen pretje voor de vuilnisophalers. Een video op de krantenwebsite van Le Parisien bewijst de omvang van het knagende probleem.

Het zijn beelden waar je ongetwijfeld de kriebels van krijgt: tientallen krioelende ratten zitten op elkaar in een vuilniscontainer en proberen te ontsnappen. Ze zijn gefilmd door vuilnisophalers op 9 december aan de oevers van de Seine ergens tussen het Musée d'Orsay en de Pont Royal. De krant Le Parisien plaatste ze gisteravond op hun website. 

Sinds een goed jaar worden vuilnisophalers in Parijs wel vaker geconfronteerd met ratten. Maar wat ze in deze container te zien kregen, was indrukwekkend. "Bij het openen van de container zagen we een grote kolonie ratten", getuigt een vuilnisophaler bij Le Parisien. "We hebben het deksel vlug weer dichtgeklapt en de container geleegd in de vuilniswagen. De ratten zijn zo geplet en nadien verbrand in de verbrandingsoven."

Volgens de vuilnisophaler wordt de rattenplaag in Parijs steeds erger. "De ratten zijn echt enorm. En ze hebben steeds minder schrik van ons. Sommige collega's zijn al aangevallen. Zo is er al een rat naar de keel van een collega gesprongen. Gelukkig zijn er nog geen gewonden gevallen."

De rattenplaag in Parijs heeft verschillende oorzaken: de recente hoge waterstanden van de Seine, wegenwerken, de vele restaurants met navenante etensresten tot de vuilnisbakken op straat die begin jaren 2000 meer open werden gemaakt naar aanleiding van de terreurdreiging... 

In 2016 bracht "Het Journaal" al een verslag van de rattenplaag in Parijs:

Videospeler inladen...

Meest gelezen