Politie omzeilt lek over actie in Maximiliaanpark en verlegt controles naar treinen en perrons

De politie heeft gisteren wél degelijk actie gehouden tegen mensensmokkel. Niet in het Maximiliaanpark of aan Brussel-Noord, zoals gelekt was, wel op de perrons en in de treinen van en naar Brussel. Dat bevestigt het kabinet-Jambon aan VRT NWS. De politie merkt dat mensensmokkelaars en transmigranten méér en méér gebruik maken van de trein om naar de snelwegparkings te gaan. Daar proberen ze vervolgens om in een vrachtwagen te klimmen richting Groot-Brittannië.

Gisteren was er aan het Noordstation en het Maximiliaanpark in Brussel een grote protestactie tegen de migratie- en asielpolitiek van staatssecretaris Theo Francken (N-VA). De aanleiding? Een politieactie die gepland zou zijn. Maar de politie bleef afwezig.

De politieactie was er wél, maar net door de commotie was er beslist om de actie te herorganiseren. De politie controleerde dus niet aan het station of in het park, wél op de perrons of in de treinen van en naar Brussel. Dat bevestigt het kabinet-Jambon aan VRT NWS. Bij de actie werden 17 mensen zonder papieren opgepakt. Zij worden overgedragen aan de Dienst Vreemdelingenzaken.

Meer en meer maken mensensmokkelaars en transmigranten gebruik van het openbaar vervoer, zoals de bus of de trein, om naar de snelwegparkings te gaan.

Daar proberen ze vervolgens om in een vrachtwagen te klimmen richting Groot-Brittannië. Een voorbeeld? De parking langs de E40 in Groot-Bijgaarden, waar vorige week nog een aantal politiemensen aangevallen werd. 

De komende dagen wordt er op het kabinet-Jambon nog overlegd of er meer van deze acties zullen volgen.

Meest gelezen