AFP

Prinses Eugenie, kleindochter van de Queen, trouwt in de herfst in dezelfde kapel als prins Harry

Prinses Eugenie, de jongste dochter van prins Andrew en Sarah Ferguson, kondigt haar verloving aan met Jack Brooksbank, de vertegenwoordiger van George Clooneys tequilamerk. Het huwelijk zal in de herfst ingezegend worden in St George's Chapel in Windsor, waar op 19 mei ook het huwelijk van Prins Harry en Meghan Markle zal plaatsvinden.

Prinses Eugenie (27) gaat trouwen met Jack Brooksband (31), dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt. Prinses Eugenie is de tweede dochter van prins Andrew en Sarah Feguson, en dus een kleindochter van de Queen. Ze staat op de achtste plaats in de lijst voor de troonopvolging. 

Jack Brooksband is een voormalige manager van de trendy nightclub "Mahiki" in de chique wijk Mayfair in Londen. Hij is nu "brand ambassador" (zeg maar merkvertegenwoordiger) van "Casamigos", het tequilamerk van George Clooney. Het paar leerde elkaar zeven jaar geleden kennen op de skipistes van het mondaine Verbier in Zwitserland. 

Het huwelijk zal op een niet nader genoemde dag in de herfst plaatsvinden. De locatie staat wel vast: St George's Chapel, de kapel op het domein van Windsor Castle waar ook prins Harry en Meghan Markle op 19 mei in het huwelijksbootje zullen stappen. 

Ze zweven van het lachen en de liefde

Het koppel heeft zich eerder deze maand verloofd in Nicaragua. Naar verluidt heeft de Queen al een tijdje geleden haar zegen gegeven aan het huwelijk. Prins Andrew liet weten erg verheugd te zijn over de aankondiging: "I'm absolutley overjoyed. I'm thrilled." Zijn voormalige echtgenote, Sarah Ferguson, die nog altijd de titel van hertogin van York draagt, stuurde de ene na de andere overgelukkige tweet de wereld in. Ze meldt dat de geliefden "zweven van het lachen en de liefde".

Sarah Ferguson, de hertogin van York, tussen haar dochters Eugenie (l.) en Beatrice (r.)
Belga

Bij het huwelijk van prins William en Kate Middelton in 2011 vielen prinses Eugenie en haar oudere zus prinses Beatrice (29) vooral op door de merkwaardige hoeden die ze droegen. Die zorgden voor een vloedgolf van commentaar op sociale media. 

Prinses Eugenie (l.) en prinses Beatrice (r.)
Belga

Meest gelezen