Foto Kurt

Sven De Ridder stopt na 36 jaar bij Echt Antwaarps Teater: "Dit vogeltje verlaat zijn nest"

Acteur Sven De Ridder stopt na 36 jaar bij het Echt Antwaarps Teater. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt bij de première van "Die van mij snurkt", zijn laatste toneelstuk bij het theatergezelschap. Over zijn toekomstplannen, wil hij voorlopig nog niets zeggen.

Sven De Ridder staat al sinds 1982 op de planken van het Echt Antwaars Teater, dat mede werd opgericht door zijn vader Ruud De Ridder. Hij was toen 8 jaar. Sinds 1990 werkt hij voltijds voor het gezelschap.

"Na 36 jaar verlaat dit vogeltje zijn nest om de vleugels te spreiden", zegt De Ridder in een reactie aan VRT NWS. "Ik ben dankbaar voor die mooie jaren en de plek waar ik het vak heb geleerd van mijn ouders Ruud en Jane (Peter, nvdr.), maar het is tijd om op mijn eigen benen te staan."

Het is tijd om op mijn eigen benen te staan.

Wat de toekomst brengt, is voorlopig nog niet duidelijk. Daar geeft hij begin maart meer uitleg over. "Maar jullie zijn nog niet van mij af."

De acteur staat nog tot 25 februari op de planken van het Echt Antwaarps Teater met het stuk "Die van mij snurkt". Vanaf maart is hij te zien in het stuk "Slisse & Cesar", onder regie van Stany Crets. De Ridder neemt de rol van Slisse voor zijn rekening, Warre Borgmans die van Cesar. 

Meest gelezen