Vier Belgen bij "belangrijke jonge vernieuwers" van Forbes

Vier Belgen zijn opgenomen op "30 onder 30 Europa"-lijst van Forbes. Hanan Challouki (25) en Taha Riani Achhab (21) zijn opgenomen in de categorie "Media & Marketing". De jonge ondernemers Aline Muylaert (24) en Wietse Van Ransbeeck (24) werden opgenomen in de categorie "Recht & Politiek". Dat blijkt uit de publicatie van de prestigieuze lijst met jonge talentvolle vernieuwers.

Het financiële tijdschrift Forbes heeft dit jaar voor de derde keer "30 under 30 Europe" opgesteld. Dat is een lijst die de te volgen jonge talenten in Europa nomineert. De reporters van Forbes kamden Europa uit op zoek naar toonaangevende vernieuwers op alle gebieden. Vier Belgen haalden de lijst.

De jonge Antwerpse ondernemers Hanan Challouki (25) en Taha Riani Achhab (21) zijn de oprichters van Mvslim.com en stichters van het communicatiebureau Allyens. Ze werden opgenomen in de lijst "Media en Marketing". Mvslim.com is een website met nieuwsberichten door moslims, voor iedereen. Met het doel om mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast richtte het duo twee jaar geleden het communicatiebureau Allyens waarbij ze focussen op inclusieve communicatie en waarmee ze diversiteit willen stimuleren. Tot hun klanten reken ze o.a. Colruyt, VDAB en Ketnet. 

Ook de jonge Brusselse ondernemers Aline Muylaert (24) en Wietse Van Ransbeeck (24) zijn opgenomen in de categorie "recht & politiek". In 2015 richtte zij CitizenLab op, een digitaal platform dat de kloof tussen burger en politiek wil verkleinen door participatie te stimuleren. 

Het is een geweldige erkenning voor ons harde werk van de voorbije twee jaar

Wietse Van Ransbeeck, oprichter CitizenLab

CitizenLab oprichter Wietse Van Ransbeeck is bijzonder blij met de nominatie: "We hadden er stilletjes op gehoopt, maar zeker niet op gerekend. Het is een geweldige erkenning voor ons harde werk van de voorbije twee jaar. Deze titel is ongetwijfeld een springplank om verder te groeien met ons burgerplatform, ook in andere landen. Het bezorgt alleszins een ferme motivatie-boost om te blijven bouwen aan een beter e-democratie model."

Een grote verrassing. Het doet deugd om de erkenning te krijgen dat we jong en innovatief zijn.

Hanan Challouki, oprichtster Mvslim.com

Riani en Challouki reageren zeer enthousiast vanop de Eurostar trein op weg naar het Forbes feest in Londen: "Het was een grote verrassing. We zijn super enthousiast. Het doet deugd om de erkenning te krijgen dat we jong en innovatief zijn. Het is alvast een enorme motivatie om te blijven groeien." zegt Challouki.

Hoe stelt men de lijst samen?

iDe samenstellers van de "30 under 30 Europe" lijst gingen niet over een nacht ijs.  De reporters van Forbes Europa maakten hun selectie uit duizenden onlinenominaties en daarnaast kamden ze zelf Europa uit op zoek naar toonaangevende vernieuwers op alle gebieden. Vervolgens overhandigden ze hun lijsten aan panels van experten, die de uiteindelijke selectie maakten.

Het resultaat daarvan is een lijst van 300 van Europa’s beste jonge durvers in tien categorieën, zoals kunsten, financiën, technologie en nog veel meer. Daarbij laten ze zich vooral leiden door het talent voor innovatie, en het feit dat de kandidaten op jonge leeftijd toonaangevend zijn op hun terrein. De jury in de categorie "Media & Marketing" bestond uit o.a. Arianna Huffington, oprichtster van The Huffington Post en BBC-programmadirecteur Charlotte Moore. In de categerie "Recht & Politiek" zat o.a. Atifete Jahjaga, ex-president van Kosovo, en Rama Yade, voormalig Frans staatssecretaris in de jury.

 

Meest gelezen