Verdachte van diefstal koperen afvoergoten van kerken gevat

Een 39-jarige vrouw uit Dongen in Nederland is aangehouden omdat  ze koperen afvoergoten van kerken gestolen zou hebben. Tijdens de kerstvakantie werden de koperen goten op verschillende plaatsen in en rond Genk gestolen. In totaal gaat het om 13 diefstallen en 2 pogingen. 

Bij de diefstallen werd telkens de onderste twee meter van de afvoer losgemaakt en meegenomen. Tussen 28 december 2017 en 3 januari 2018 waren er zo 13 diefstallen van koperen goten van kerken in en rond Genk. Twee keer mislukte een poging.

In het onderzoek kwam een verdachte auto met Nederlandse nummerplaat in beeld. Die auto werd geseind en kon vorige week donderdag onderschept worden in Turnhout in de provincie Antwerpen. Aan het stuur zat een Nederlandse vrouw van 39. Ze is afgelopen vrijdag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van diefstal.

Meest gelezen