9 aanhoudingen en 28 kg drugs in beslag genomen in Brussel

De voorbije twee jaar heeft de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel een onderzoek gevoerd naar een grote internationale organisatie die cocaïne importeerde vanuit Zuid-Amerika. Vorige week waren er in het kader van dit onderzoek 43 huiszoekingen. Er werden een twintigtal verdachten opgepakt, negen onder hen werden aangehouden. 

Sinds februari 2016 heeft de Opsporing Afdeling Verdovende Middelen bij de Federale Gerechtelijke Politie in Brussel een onderzoek gevoerd naar een grote internationale organisatie die cocaïne importeerde. De organisatie hield zich voornamelijk bezig met de import van cocaïne vanuit Zuid-Amerika. De drugs zaten verstopt in containers richting Antwerpen. 

Vorige week waren er in het kader van dit onderzoek 43 huiszoekingen. Er werden een twintigtal verdachten opgepakt, negen onder hen werden aangehouden. Daarnaast werd ook heel wat drugs in beslag genomen: zo'n negen kilo cocaïne en negentien kilo marihuana. Tot slot werd ook 110.000 € cash geld meegenomen, materiaal voor het opbouwen van een cannabisplantage en vijf wagens.

Ook in de voorbije maanden werd een grote hoeveelheid drugs in beslag genomen. Zo werden in de loop van mei 2017 ongeveer 1 kilo heroïne in beslag genomen en één iemand aangehouden in samenwerking met de Franse Douane, in september 2017 ongeveer 1 kilo cocaïne en 2 aanhoudingen in samenwerking met de Franse Douane en vooral in november 2017 de vangst van ongeveer 692 kilo cocaïne.

Meest gelezen