Videospeler inladen...

Bill Cosby: "Dat is het leven en het leven wisselt. Ik kom buiten"

De Amerikaanse komiek en acteur Bill Cosby (80) heeft gisteren zijn eerste optreden gegeven sinds de rechtszaak wegens aanranding van een vrouw in zijn huis in 2004. Cosby stond op het podium in een jazzclub in Philadelphia om wijlen muzikant Tony Williams te eren. Uiteraard werd Cosby door de pers aangesproken over de beschuldigingen.  

Het proces tegen Cosby werd vorig jaar in juni nietig verklaard, omdat de jury er niet in slaagde om tot een consensus te komen over het vonnis. De zaak moet in april opnieuw voorkomen. Tientallen vrouwen beschuldigden Cosby eerder van misbruik. Hij zou daarbij vaak hetzelfde patroon gebruikt hebben: eerst de vrouwen drogeren met pillen en alcohol om hen vervolgens aan te randen. Cosby ontkent alles en spreekt in een bepaald geval van "seks met wederzijdse toestemming" en het "gebruik van drugs om te ontspannen". Een groot deel van de zaken, is echter verjaard.  

Ik was ooit een komiek

Gisteren gaf Cosby zijn eerste optreden sinds mei 2015. Op de vraag of het niet moeilijk is om in het openbaar te verschijnen sinds de schandalen, reageerde hij eerder nuchter en laconiek: "Nee. Dat is nu eenmaal het leven en het leven wisselt. Ik kom buiten. (...) Ik heb de media ook niet gevraagd om te komen."

Cosby bracht een ode aan jazz-drummer Tony Williams die twintig jaar geleden stierf. "Ik ben hier om plezier te maken met vrienden en muzikanten", maakte Cosby duidelijk. Hij kreeg op het podium het gezelschap van een 11-jarige jongen tegen wie hij grapte "ik was ooit een komiek".

Bekijk de beelden van het optreden hieronder:

Videospeler inladen...

Meest gelezen