Chris Taes geen kandidaat-burgemeester meer voor Kortenberg

De burgemeester van Kortenberg zal bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober de lijst van CD&V duwen. Hij ambieert naar eigen zeggen geen volgende termijn als burgemeester.

Chris Taes is sinds 1987 gemeenteraadslid en sinds 1995 (behalve de periode 2001-2007) burgemeester. Eind dit jaar zal hij dus 31 jaar gemeenteraadslid zijn waarvan 18 jaar als burgemeester. Naast zijn lokale mandaten was hij van 1986 tot 2001 lid van het nationaal CVP-partijbestuur, en van 1995 tot 2001 algemeen CVP partijsecretaris en politiek coördinator. Chris Taes zetelt in de provincieraad van Vlaams-Brabant sinds december 2000. Sinds 2012 leidt hij de  CD&V-fractie  en sinds 1 januari 2015 is hij voorzitter van de provincieraad van Vlaams-Brabant.

Wat nu?

"Ik ga vooral doen waarvoor ik de afgelopen jaren geen tijd had’", zegt de nu 62-jarige Taes. "Wat reizen, en mij vooral wijden aan het schrijven van artikelen en boeken. Er was een tijd dat alles week voor de politiek en ik nog e-mails beantwoordde om 2 uur ’s nachts. Die tijd is nu stilaan voorbij". CD&V Kortenberg maakt de nieuwe lijsttrekker van CD&V bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op zondag 28 januari.

Meest gelezen