De Crem: "Hart klopt voor gemeenteraadsverkiezingen"

Staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V) wil erg graag z'n mandaat opnemen als hij herverkozen wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "Al zijn de wegen van de politiek erg onvoorspelbaar", zegt De Crem. Ook deze legislatuur is De Crem officieel burgemeester maar door z'n federaal mandaat wordt hij vervangen door Patrick Hoste.

Neemt Pieter De Crem (CD&V), zijn mandaat op als hij herverkozen wordt als burgemeester van Aalter? Dat was één van de hamvragen tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2 Oost-Vlaanderen. De Crem is er ook nu burgemeester maar laat er zich vervangen door Patrick Hoste omdat hij op het federaal niveau staatssecretaris is. De Crem sprak tijdens het interview met Radio 2 z'n passie uit voor het lokale niveau, maar benadrukte ook dat de wegen van de politiek ondoorgrondelijk zijn. "Ik ga altijd naar waar de kiezer mij stuurt en die stuurt mij soms naar onverwachte plaatsen."

Nieuwe situatie

De Crem benadrukt dat de situatie in Aalter deze gemeenteraadsverkiezingen anders zal zijn dan de voorbije edities. Want Aalter fuseert met buurgemeente Knesselare. "Daardoor krijgt de gemeente ongeveer 30 000 inwoners. We spreken niet langer over een kleine gemeente, het wordt een gebied waar ook stedelijke problemen en vraagstukken opduiken", zegt De Crem. Hij wil, als gangmaker van de fusie, ook graag het nieuwe project trekken. 

Niet zegezeker

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen stemden bijna 2 op de 3 Aalternaren op de CD&V van Pieter De Crem. De partij haalde er een absolute meerderheid. "Nu liggen de kaarten anders", zegt De Crem voorzichtig verwijzend naar de fusiegemeente, "de wisselvalligheid in de politiek is gigantisch." 

 

 

Meest gelezen