Fietssnelweg Ham-Riemst gaat rond Genk-Zuid

De provincie Limburg is druk bezig met de aanleg van fietssnelwegen. In Genk-Zuid moet de fietssnelweg langs het Albertkanaal even uitwijken voor de vele bedrijven die daar liggen.

Industriegebied Genk-Zuid

De fietssnelweg van Ham tot in Riemst zal ter hoogte van het industriegebied Genk-Zuid een omleiding krijgen. Dat is nodig omdat daar heel wat bedrijven langs het kanaal liggen en daar laden en lossen. Fietsers kunnen daar niet door, het zou trouwens te onveilig zijn. De omleiding die de provincie nu heeft uitgestippeld, zal in kilometers wel niet langer uitvallen dan de route langs het kanaal. Ruben Vandael, deskundige fietsbeleid bij de provincie Limburg schetst even de route. "Als we vanuit de richting Hasselt komen op de fietssnelweg langs het Albertkanaal dan zal er in Diepenbeek eerst een fietstunnel onder de Havenlaan worden aangelegd. Op dat punt gaan we weg van het jaagpad langs het kanaal, ook al omdat daar op termijn een uitbreiding van het industrieterrein zal komen. Dan gaat het richting Henry Fordlaan, daar liggen al geschikte fietspaden voor de fietssnelweg. Daarna gaat het richting Taunusweg, waar het Agentschap Wegen en Verkeer nog aangepaste fietspaden zal aanleggen. Tenslotte gaat het via de Sluisstraat terug naar het jaagpad in Munsterbilzen tot in Riemst."  

Ook in Ham en Beringen

Ook op twee andere plaatsen zal de fietssnelweg het jaagpad langs het Albertkanaal niet kunnen volgen. Dat is op de grens van Ham-Beringen-Tessenderlo ter hoogte van het bedrijf Black en Decker en in Beringen ter hoogte van Euroshoe. Ook daar zal in de toekomst een alternatieve route komen. De fietssnelweg tussen Ham en Riemst is intussen al voor twee derde klaar.

Meest gelezen