Getuige van schietincident Gent-Sint-Pieters: "Hij passeerde op 1 meter van mij" 

Het schietincident van vanavond aan het station Gent-Sint-Pieters laat een diepe indruk na op de aanwezige getuigen. De man die een mes bij zich had, liep vlak voorbij Jill Huygh, die zich op het plein voor het station bevond. Het meisje stond te trillen op haar benen, maar realiseerde zich naar eigen zeggen pas achteraf waarvan ze getuige was geweest.

"Ik stond buiten een sigaret te roken", vertelt Jill Huygh. "Een man liep het station binnen. Hij passeerde op amper één meter van mij. Hij brabbelde een vreemde taal en was met een mes aan het zwaaien. De politie in de stationshal deed teken dat hij moest stoppen, maar hij luisterde niet."

"Daarop heb ik drie schoten gehoord. De man had trouwens ook nog een pakje bij zich. Ik dacht even dat het een bom was. Ik was geschrokken en stond te trillen op mijn benen." Aan een aanslag of een poging tot aanslag dacht Jill naar eigen zeggen niet. "Op zo'n moment sta je gewoon te kijken en denk je niet aan iets anders."

"Agenten hebben man neergeschoten"

"Juist een schietpartij meegemaakt in Gent-Sint-Pieters", meldt ooggetuige Warre Demeurisse op Twitter. "Er kwam een man al roepend binnengelopen met iets in zijn handen en hij stapte af op de agenten. Zij hebben de man neergeschoten. Het bleek om een mes te gaan, maar ik heb het niet goed gezien."

"Iemand liep luid roepend de stationshal binnen"

Een andere ooggetuige Hans Sanders vertelt: "Ik was op een treinaansluiting aan het wachten en zat op een bankje vóór het treinstation. Op een bepaald moment hoorde ik iemand luid roepend de stationshal binnen lopen. Wat de man riep, heb ik niet verstaan, want ik stond er te ver af."

"Onmiddellijk daarna heb ik twee geweerschoten gehoord", zegt Sanders nog. "Ik ben even gaan kijken en zag een man plat op zijn buik op de grond liggen. Hij werd door politieagenten onder schot gehouden. Toen er versterking kwam, werd iedereen naar buiten geloodst." Of de man gewapend was, heeft Sanders zelf niet gezien. "Ik heb wel met drie mensen gesproken die zeiden dat hij een mes en een pakje bij zich had." 

Meest gelezen