Haaltert excuseert zich bij burger voor onbestuurbaarheid

De burgemeester van Haaltert, Veerle Baeyens (N-VA), excuseert zich in naam van de hele politiek voor de lange periode van onbestuurbaarheid in de gemeente. Door ruzies tussen lokale politici lag het politieke leven zo'n anderhalf jaar stil en konden basistaken niet uitgevoerd worden.


Veerle Baeyens, de burgemeester van Haaltert, excuseert zich, in naam van de hele gemeentepolitiek bij de burger. Haaltert was zo'n anderhalf jaar onbestuurbaar door ruzies tussen politici. Daardoor werden onder meer trage wegen maandenlang niet onderhouden, wegenwerken uitgesteld en kon de bib geen nieuwe boeken aankopen. Pijnlijk, geeft Baeyens toe tijdens onze Burgemeestersmarathon.

"Ik ben als burger in de politiek gestapt zonder veel ervaring en ben geschrokken over hoe het eraan toe gaat. Imagoschade hebben we sowieso allemaal geleden als politici door de onbestuurbaarheid. Ik denk dat we daar toch nog eens ons excuses voor moeten maken tegenover de inwoners", zegt Baeyens. Pas eind oktober 2017 keurde de gemeenteraad opnieuw punten goed en konden enkele basistaken weer uitgevoerd worden. Dat gebeurde pas nadat bleek dat de 'structurele onbestuurbaarheid' niet uitgeroepen kon worden.