2017 Invision

Idris Elba James Bond? "Waarom geen (zwarte) vrouw als volgende 007"

De naam van Idris Elba rolt al even over de tongen als het over een vervanger van Daniel Craig gaat voor James Bond. In een gesprek op het Sundance Film Festival dook de vraag opnieuw op. Elba vindt dat het tijd is om "iets nieuws te doen" met de Britse geheim agent.

Elba praat er echt niet graag over. De geruchten lopen al jaren. "Ik ben wellicht de meest bekende Bondacteur ter wereld en ik heb de rol zelfs niet vertolkt. Genoeg is genoeg", zei hij drie jaar geleden. "In het begin was het onschuldig. Weet je: "Zou de rol niet geweldig zijn?!" En nu brengt het debatten op gang over huidskleur."

Toch werd de vraag opnieuw gesteld op het Sundance Film Festival toen Elba zijn regiedebuut "Yardie" voorstelde. De acteur liet zijn eigen (potentiële) 007-vertolking in het midden, maar stelde dat het wel tijd is voor "iets nieuws" voor de Britse geheim agent. "Het kan een vrouw zijn - een zwarte vrouw, een blanke vrouw - maar iedereen wil wel iets nieuw voor dat personage. Waarom ook niet", zegt Elba.  

Meest gelezen