In totaal 29 mensen opgepakt na aanval op supportersbussen Beerschot-Wilrijk

De politie van Antwerpen heeft haar onderzoek afgerond naar de aanval op drie supportersbussen van voetbalclub Beerschot-Wilrijk vorige zomer. Dat gebeurde op het Gemeenteplein in Mortsel. In totaal werden 29 mensen opgepakt. 2 mensen zitten nog steeds in de cel.

De supportersbussen van Beerschot-Wilrijk werden op 13 augustus 2017 's avonds aangevallen in het centrum van Mortsel. De supporters kwamen net terug van de wedstrijd Lierse - Beerschot-Wilrijk.

De aanvallers bekogelden de bussen met onder meer Bengaals vuurwerk, en vernielden zo verschillende ruiten. De meeste daders droegen bivakmutsen en kappen, en waren gewapend met onder meer stokken en broeksriemen. Het kwam ook tot een confrontatie met de passagiers van de bussen, toen die de bussen verlieten. Ze werden geslagen en gestampt. Verschillenden raakten gewond. Onder de supporters waren ook kinderen. Uiteindelijk vluchtten de aanvallers weg.

Op basis van de beelden en telefonieonderzoek kon de politie de verdachten identificeren. In totaal werden 29 mensen opgepakt. 26 van hen moesten voor de onderzoeksrechters verschijnen. Op dit moment zitten er nog 2 mensen in de cel. Eén minderjarige staat nog onder huisarrest. 17 anderen zijn vrij onder voorwaarden. De rest is zonder meer vrijgelaten.

Meest gelezen