AFP or licensors

Jeff Sessions verhoord door onderzoekscommissie Mueller

De Amerikaanse minister van Justitie Jeff Sessions is vorige week verhoord door de onderzoekscommissie van speciaal aanklager Robert Mueller. Dat heeft een woordvoerder van zijn ministerie bevestigd. Sessions is het eerste lid van Trumps regering dat wordt verhoord.

Het verhoor van Sessions zou enkele uren geduurd hebben en vond plaats achter gesloten deuren. De inhoud van het gesprek is niet bekend. 

Sessions was betrokken bij Trumps campagne tijdens de presidents­verkiezingen. Speciaal aanklager Mueller onderzoekt of het campagneteam banden had met Rusland. Hij bekijkt ook of er sprake was van belemmering van de rechtsgang toen Trump FBI-baas James Comey aan de kant zette.

Omdat Sessions betrokken was bij de campagne van Trump, houdt hij zich in zijn hoedanigheid als minister van Justitie ver van het onderzoek van Mueller. De verantwoordelijkheid voor dat onderzoek werd overgedragen aan Rod Rosenstein, de tweede man op het ministerie van Justitie. Dat wekte de woede op van president Trump, die zich vernietigend uitliet over Sessions.  

Volgens The New York Times zou onderzoeker Robert Mueller nu ook Steve Bannon, de voormalige topadviseur van president Trump, gedagvaard hebben. Als dat klopt, kan dat gevaarlijk worden, want Bannon is in diskrediet geraakt bij Trump.

Meest gelezen