2018 Invision

Minnie Mouse krijgt een ster op de Walk of Fame, en Mickey Mouse een sneer

Minnie Mouse heeft haar ster op de Walk of Fame gekregen. Tijdens de inhuldiging kreeg het kleurrijke figuurtje uit de bekende tekenfilms het gezelschap van popzangeres Katy Perry en levensgezel Mickey Mouse. Maar die laatste zal het zich misschien allemaal een beetje beklaagd hebben.

Negentig jaar geleden dook Minnie Mouse voor het eerst op, in de tekenfilm "Steamboat Willie" (1928) van Walt Disney. Zij kreeg nu haar eerste ster op de Walk of Fame. “Na negentig jaar in showbusiness werd het tijd dat je jouw ster kreeg”, aldus Disney-topman Bob Iger, die Minnie een "stijlicoon" noemde. Katy Perry deed er nog subtiel een schepje bovenop: "Vandaag - "slechts" 40 jaar later dan Mickey - ben ik verheugd Minnie en haar magie te kunnen eren", stelde Perry in haar toespraak.

De verlegen Minnie kon het alvast allemaal beamen: "Dit is de beste dag ooit." Voor haar vriendinnetje Daisy Duck blijft het echter nog wachten op een ster, Donald Duck ontving die eer in 2004 al.

Hoe het ooit begon voor Minnie Mouse (op een stoomboot - kijk vanaf 3 min. 5 seconden):

2018 Invision

Meest gelezen