2017 Invision

Neil Diamond ("Sweet Caroline") stopt meteen met optreden wegens ziekte van Parkinson

Zanger Neil Diamond (76), bekend van onder meer het nummer "Sweet Caroline", heeft de ziekte van Parkinson en stopt meteen met optreden. Dat staat te lezen in een aankondiging op zijn website. "Met tegenzin en teleurstelling", zegt hij, maar helemaal stopt hij niet.

Neil Diamond startte vorig jaar met een jubileumtournee om te vieren dat hij vijftig jaar in het vak staat. In september kwam hij met de concertreeks ook naar ons land en stond hij op het podium van het Sportpaleis in Antwerpen. Het laatste deel van de tournee zou plaatsvinden in Australië en Nieuw-Zeeland, maar dat wordt nu onmiddellijk geannuleerd. 

De zanger stopt namelijk met optreden, nadat bij hem de ziekte van Parkinson is vastgesteld. "Het maakt het moeilijk om op grote schaal te reizen en op te treden", zo staat in een verklaring op zijn website. 

Grote dank aan mijn trouwe en toegewijde publiek. Deze ervaring met jullie was so good, so good, so good.

"Het is met tegenzin en teleurstelling dat ik deze aankondiging doe", zo zegt hij zelf. "Mijn oprechte excuses aan iedereen die tickets heeft gekocht en van plan was om naar een van de shows te komen kijken."

"Grote dank aan mijn trouwe en toegewijde publiek. Deze ervaring met jullie was so good, so good, so good", zo schrijft de zanger, die met de laatste woorden verwijst naar zijn hit "Sweet Caroline".

In de verklaring benadrukt Neil Diamond dat hij niet volledig stopt met muziek. Hoewel hij dus niet meer zal optreden, zal hij wel blijven muziek maken en opnemen.

Meest gelezen