Ninove pakt overlast aan met uitbreiding politiekorps én GAS-reglement

De stad Ninove wil de vechtpartijen en overlast aanpakken door een versterkt politiekorps en een uitbreiding van het GAS-reglement. Dat kondigde burgemeester Tania De Jonge aan tijdens de grote Burgemeestersmarathon van Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Tijdens de grote Burgemeestersmarathon van Radio 2 Oost-Vlaanderen vertelde Tania De Jonge, burgemeester van Ninove, dat het politiekorps al in mei uitgebreid zal zijn om de blijvende overlastproblemen in de stad beter aan te pakken. De uitbreiding werd al verschillende keren aangekondigd, maar nu is er dus een concrete deadline. In mei moet het korps 95 agenten tellen. In Ninove zijn er geregeld vechtpartijen tussen jongeren, soms zelfs met erg bruut geweld. Er zou sprake zijn van ruzie tussen jongerengroepen, maar wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. De burgemeester belooft nu snel politieversterking, net om die problemen beter op te volgen. Daarenboven wordt het bestaande GAS-reglement aangepast zodat overlast door hangjongeren aan speelpleinen beter aangepakt kan worden. 

Meest gelezen