Snel even 500 opgeblazen ballonnen vervoeren? Geen goed idee, zo blijkt

Vijfhonderd opgeblazen ballonnen vervoeren in een auto. Het leek een goed idee voor de eigenaar van een feestwinkel, die de grote bestelling moest leveren bij een school. Maar daar was de politie het niet mee eens. De man werd aangehouden en kreeg een hoge boete mee naar huis. "Dit is gevaarlijk."

Het was de St. Jozefschool in Geldrop die de ballonnen bestelde bij de feestwinkel van Jordi van den Oetelaar. De school werd onlangs verkozen als Excellente School, hield daarvoor een feestje en wilde de zaal aankleden met vijfhonderd ballonnen.

Uren was Van den Oetelaar aan het werk om de ballonnen op te blazen en ze vast te maken in trosjes. Even later laadde hij de vijfhonderd ballonnen in het busje van zijn vader om ze naar de school te brengen. "Ze allemaal opblazen op locatie was niet mogelijk, want dan moet ik een tank van twintig liter meenemen. Dat is niet te doen", zegt Van den Oetelaar aan Omroep Brabant. 

Door de ballonnen had de bestuurder geen enkel zicht naar rechts en maar voor een klein deel door de voorruit.

Maar onderweg werd het busje opgemerkt door een motoragent, die de man aan kant zette. "Door de ballonnen had de bestuurder geen enkel zicht naar rechts en maar voor een klein deel door de voorruit", zegt de agent eveneens aan Omroep Brabant. "Dat is gewoon gevaarlijk. Hij kruiste het fietspad en kon niets zien." 

(Lees verder onder de foto's.)

De bestuurder zelf benadrukt dat hij wel degelijk genoeg zag. Hij probeerde de agent te overtuigen, maar dat lukte niet. Gevolg? Een boete van 230 euro en een verbod om zo nog verder te rijden. "Ik heb mijn moeder moeten bellen, die met haar busje is langsgekomen. We hebben twee trosjes overgeladen."

De ballonnen raakten uiteindelijk op tijd op de school. "Ze waren iets te laat, maar nog op tijd voor het feest", zegt de directrice.

Meest gelezen