Limburgse politie gaat ook in zone 30 flitsen

De Limburgse politiezones zullen voortaan ook in de buurt van scholen flitsen. Uit cijfers van minister van justitie Koen Geens (CD&V) bleek dat er in Limburg nauwelijks snelheidscontroles waren in de buurt van scholen, terwijl dat in andere provincies wel gebeurde. Maar dat gaat nu veranderen. Het parket heeft daarover afspraken gemaakt met de Limburgse politiezones.

In Limburg werden er in 2016 maar 1.000 boetes voor uitgeschreven in een zone 30, nog geen 1% van alle boetes in de zone 30 in ons land. Maar het parket vraagt de Limburgse politiezones nu om ook daar te flitsen. Verkeersveiligheid is in alle zones belangrijk, vindt procureur Guido Vermeiren. "Het gaat om de verkeersveiligheid, een snelheidslimiet is opgelegd naargelang de omstandigheden. En er is op dat vlak geen verschil tussen een zone 30, 50 of 70."

Tot nu toe hebben de Limburgse politiezones vooral ingezet op preventie, zegt verkeersmagistraat Anja De Schutter: "Als er een agent aan de schoolpoort staat, dan zal dat zeker invloed hebben. Maar nu gaan we een stap verder moeten gaan, en ook gaan flitsen in de zone 30, net zoals in de andere politiezones in ons land."

 

Meest gelezen