Videospeler inladen...

Seine treedt buiten haar oevers in Parijs, waterpeil blijft stijgen

In Parijs is de Seine buiten haar oevers getreden. Het waterpeil van de rivier staat meer dan drie meter hoger dan normaal. Op sommige plaatsen staat het tussen 5,40 en 5,70 meter hoog. De autoriteiten vrezen dat het waterpeil zal stijgen tot zeker 6 meter, het niveau dat ook in juni 2016 werd bereikt.  

Het stadsbestuur van Parijs heeft straten gesloten langs de oevers van de Seine, zowel in het oosten als in het westen van de stad, ter hoogte van de Eiffeltoren.

AFP or licensors

Boottochtjes op de Seine zijn geschrapt, tot ontgoocheling van de toeristen.  

AFP or licensors

Zes treinstations in de buurt van de rivier gaan vanaf morgen voor verschillende dagen dicht. Volgens de weersverwachtingen staat er meer regen op het programma, en zal het waterpeil dus blijven stijgen.

AFP or licensors

Verwacht wordt dat de Seine tegen vrijdag haar hoogste niveau zal bereiken sinds juni 2016, toen verschillende monumenten en musea, waaronder het Louvre, gedwongen werden om de deuren te sluiten.

AFP or licensors

Niet alleen in Parijs treedt de Seine buiten haar oevers. In 23 Franse departementen dreigt overstromingsgevaar. Niet enkel de Seine, ook andere rivieren zien het waterpeil onrustwekkend stijgen. In de buurt van de grens met Duitsland wordt met argusogen gekeken naar de Rijn.

AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen