Slachtoffer aanslagen 22 maart krijgt plein in Molenbeek

Loubna Lafquiri liet het leven bij de aanslag in de Brusselse metro op 22 maart 2016. Molenbeek, haar thuisgemeente, gaat nu een plein naar haar noemen. Haar echtgenoot riep meteen na de aanslagen op tot verzoening en hoop. Hij schreef er een boek over, 'Jihad van liefde'.

Loubna Lafquiri, een 35-jarige vrouw uit Molenbeek, liet het leven bij de aanslag in de Brusselse metro op 22 maart. Haar man riep meteen na de aanslagen op tot verzoening, liefde en hoop. Hij schreef er een boek over, 'Jihad van liefde'.

De vrouw is een beetje een symbool geworden voor Molenbeek, de gemeente waar ze woonde. Molenbeek wil haar nu eren. De Leeuwerikslied­plaats, niet ver van metrohalte Beekkant, zal voortaan het Loubna Lafquiri­plein heten. Op 22 maart is er een officiële inwijding. Eerder werd de sportzaal in de school waar ze als sportlerares aan de slag was, al naar haar vernoemd. 

Meest gelezen