Belga

"Kinderen van vorstenpaar mogen op sociale media"

Het Britse koningshuis zoekt een communicatie-assistent die ook de sociale media moet onderhouden. De vacature staat op LinkedIn. Ook bij ons is het koningshuis actief op sociale media. Patrick Renault, de woordvoerder van het koninklijk paleis, zegt dat die communicatiekanalen steeds belangrijker worden.

"Het Belgische koningshuis is vier jaar geleden gestart met communicatie via sociale media. Op de website kunnen geïnteresseerden alle officiële nieuws en aankondigingen vernemen. Verslag van sociale aangelegenheden gebeurt steeds meer via Facebook, Twitter en af en toe ook Instagram", legt Renault uit in "De wereld vandaag" op Radio 1. 

Het communicatieteam bestaat uit vijf mensen die allemaal dingen posten op sociale media. "Soms post koning Filip ook zelf iets", zegt Renault. "Bijvoorbeeld bij sportwedstrijden, maar dat is uitzonderlijk." De accounts gebruiken de drie landstalen en bij internationale reizen ook Engels. 

(Lees voort onder de tweet)

Mag prinses Elisabeth op Facebook?

De kinderen van het vorstenpaar mogen een eigen account hebben op sociale media en ze hebben waarschijnlijk ook een privéaccount, zegt Renault. "Maar die is privé. Zij mogen dingen delen op privévlak." De woordvoerder benadrukt wel dat de prinsen en prinsessen nog minderjarig zijn en dat er gevraagd wordt om hun privéleven te respecteren. Hij sluit niet uit dat prinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip, een openbare Facebookaccount zal krijgen als ze wat ouder is. 

Meest gelezen