Staking bij Culinor Vaco's Kitchen in Olen

De 120 arbeiders van voedingsbedrijf Culinor - Vaco's Kitchen in Olen hebben het werk neergelegd. Ze zijn niet te spreken over de nieuwe arbeidsvoorwaarden die op tafel liggen.

In 2016 is Vaco overgenomen door de Culinor Food Group. Ze maken daar verse bereide maaltijden, vooral voor Albert Heijn.  "De directie wil nu nieuwe arbeidsvoorwaarden opleggen" zegt Jeffrey Goossens van ACV.  "Zo wil ze de betaalde pauze van een kwartier afschaffen.  De arbeiders mogen daardoor nog wel een pauze nemen, maar dan moeten ze nadien wel een kwartier langer werken." 

Flexibiliteit 

"Bovendien vraagt de directie nog meer flexibiliteit van de arbeiders, terwijl de werkdruk van de mensen aan de band al zo hoog is.  Meer flexibiliteit betekent op termijn ook dat er geen overuren meer uitbetaald zullen moeten worden.  Dat is dus een serieuze besparing van de directie, op kap van de mensen."  

Overleg 

Om 14u zouden de directie en de vakbonden samen rond de tafel zitten.  Culinor Vaco's Kitchen heeft nog een andere afdeling, in Herselt, daar wordt wel gewoon gewerkt.  

Meest gelezen