Nieuw fenomeen: transmigranten verstoppen zich in auto's met stuur aan rechterkant

Transmigranten verstoppen zich steeds vaker in voertuigen met het stuur aan de rechterkant. De reden? Zo weten ze dat de voertuigen bestemd zijn voor de Britse markt. In januari werden er zo al enkele gevallen opgemerkt in de haven van Zeebrugge, laat het parket weten.

In de haven van Zeebrugge is er een nieuw fenomeen opgedoken. Transmigranten verstoppen zich in auto's met het stuur aan de rechterkant. Zo weten ze dat die voertuigen naar Groot-Brittannië verscheept worden. Dat laat het parket van West-Vlaanderen weten. In januari werden zo al enkele gevallen onderschept. 

"Het kan gaan over mensen die binnendringen in de haven om op zoek te gaan naar het juiste voertuig of over mensen die in de voertuigen verstopt worden en dan de haven binnenrijden", laat Frank Demeester van het parket weten. Er wordt nu vooral ingezet op sensibilisering bij bedrijven, iets wat zijn vruchten afwerpt. 

Meest gelezen