AFP or licensors

Vakbonden Carrefour: "Er zal iets ingrijpends gebeuren"

De vakbonden bij Carrefour maken zich grote zorgen over het herstelplan voor België dat de directie donderdag zal bekendmaken.

Vanmorgen heeft het personeel van Carrefour persoonlijk een brief gekregen van de directie. "Er zal dus zeker iets gebeuren, ik denk iets ingrijpends, want Carrefour doet de moeite om het personeel nu al te informeren", zegt Rita Peeters van de socialistische bediendevakbond BBTK.

Pas donderdagnamiddag wordt op een ondernemingsraad duidelijk wat de impact is van het transformatieplan 2022 van de groep Carrefour voor ons land.

"Als ik hoor dat er 2.400 jobs op de 10.500 jobs geschrapt worden in Frankrijk, dat is een kwart. Hier op het hoofdkwartier in Evere werken ongeveer 1.000 mensen. Ik hoop dat we ook geen kwart van het personeel moeten inleveren", zegt Peeters.

"Ik vrees voor de hypermarkten"

De hypermarkten zijn de zwakke schakel van de groep. "Vooral over het zakencijfer van de niet-voeding in de hypermarkten is de directie nooit tevreden. Over de elektroafdeling horen we al geruime dat er iets zal gebeuren en dat maakt ons ongerust", zegt Peeters. 

Meest gelezen