Banen bij Carrefour, vulkanen op skipistes en Lis bij Linde: VRT NWS Middagupdate

Carrefour schrapt 2.400 banen in Frankrijk, een vulkaanuitbarsting op een Japanse skipiste en de zesjarige Lis die even Linde Merckpoel wordt. Drie verhalen van deze voormiddag uitgelicht in onze VRT NWS Middagupdate.

1. Carrefour schrapt 2.400 banen

Supermarktketen Carrefour wil op de hoofdzetel in Frankrijk 2.400 van de 10.000 jobs schrappen. De directie mikt vooral op vrijwillig vertrek, zonder gedwongen ontslagen. In ons land is de kans ook groot dat er jobs zullen verdwijnen, maar dat wordt pas overmorgen bekendgemaakt.

Het bedrijf wil tegen 2020 in totaal 2 miljard euro besparen. En dat moet onder meer komen van een vereenvoudigde organisatie. Carrefour wil ook meer inzetten op bio-producten en online verkoop. 

2. Vulkaanuitbarsting op Japanse skipiste

In Japan zijn minstens één dode en verschillende gewonden gevallen op een skipiste. Dat gebeurde na een vulkaanuitbarsting in de buurt. Op het moment van de feiten waren tientallen skiërs op de bergflank aanezig. Zij werden geraakt door stenen en rondvliegend puin.

3. Lis wordt Linde Merckpoel

Op Studio Brussel was deze morgen een wel erg jong stemmetje te horen. De zesjarige Lis wil later graag Linde Merckpoel worden, zo liet ze weten in een vriendenboek. En dus mocht het meisje een uur radiomaken met haar idool

Meest gelezen