BELGA/DOPPAGNE

Scoutsleden riskeren vier jaar cel voor uit de hand gelopen "grap"

Twee scoutsleden uit Hoevenen (Stabroek) riskeren vier jaar cel voor een uit de hand gelopen grap. Toen een vriend van hen twee jaar geleden in slaap was gevallen, staken ze wat lampenolie op zijn billen in brand. Het slachtoffer liep daarbij zware brandwonden op.

De twee beklaagden wilden twee jaar gelden een grap uithalen met een vriend. Die was in slaap gevallen na een feestje. Om hem te wekken druppelden ze lampenolie op zijn billen en staken de olie in brand. Het leek eerst een onschuldig vlammetje, maar uiteindelijk raakte het slachtoffer zwaar verbrand.

De openbare aanklager eist nu vier jaar cel. "Uitzonderlijk streng", klinkt het bij de advocaat van de beklaagden. De rechter doet op 27 februari een uitspraak over de zaak.

Meest gelezen