Vrachtwagen gekanteld op E40 in Veurne, chauffeur wellicht in slaap gevallen

De E40 in Veurne, West-Vlaanderen, is volledig versperd door een gekantelde vrachtwagen. De brandweer is momenteel bezig met het bevrijden van de chauffeur. Hij was wellicht in slaap gevallen achter het stuur. Het verkeer moet omrijden en de hinder kan nog lang duren.

Het ongeval gebeurde vanochtend vroeg, rond 6.15 uur, in de richting van Calais. Op de E40, net voor de afrit van Veurne, kantelde de vrachtwagen nadat de chauffeur in slaap was gevallen.

De vrachtwagen is op zijn zij terechtgekomen, in de berm.  De brandweer is ter plaatse om de bestuurder te bevrijden. Om de hulpdiensten de ruimte te geven en de vrachtwagen daarna te kunnen takelen, werd de snelweg afgesloten in de richting van Frankrijk.

Het verkeer moet de E40 verlaten in Oostduinkerke en de calamiteitenroute volgen. De hinder kan nog lang duren.

Meest gelezen