Einde van carnavalstoet met scholen in Liedekerke

Dit jaar trekt er voor de laatste keer een kindercarnavalstoet door de straten van Liedekerke. Het wordt een einde in mineur. Want er doet nog maar één school mee. En het parcours is fel ingekort.

De jaarlijkse carnavalstoet van de vier Liedekerkse basisscholen was een van de hoogtepunten van het jaar voor veel inwoners. Tien jaar lang stapten meer dan 500 kinderen verkleed door het centrum van de gemeente en vierden er carnaval. Vorige week maakten de directies van drie basisscholen - De Knipoog, De Boomgaard en Sint-Antonius - bekend dat ze niet meer deelnemen aan het evenement.

Regen en kou

De stoet voorbereiden was een hele opgave, zeggen de scholen. Maar dat is niet de enige reden. Voor de kinderen, zeker de kleuters, was het parcours erg lang. Bovendien waren er vorig jaar veel kinderen ziek door de regen en de kou. En sommige kinderen droegen niks anders dan wat lichte verkleedkleren.

Nog één keer

Het carnaval verdwijnt echter niet helemaal uit Liedekerke. De basisscholen gaan het feest nog organiseren, maar wel binnen de schoolmuren. Alleen basisschool De Bij wil op vrijdag 9 februari nog een optocht houden. Maar dat zal op een kleiner parcours gebeuren. Daarmee komt een einde aan een mooie traditie.

Meest gelezen