Videospeler inladen...

Elton "I'm still standing" John plant definitieve afscheidstournee van 3 jaar

De Britse zanger en pianist Elton John (70) heeft live op YouTube zijn definitieve afscheidstournee afgekondigd. De "Farewell yellow brick road"-tournee start in september en zal drie jaar duren. In maart 2021 neemt hij definitief afscheid van zijn publiek. "Ik heb nu andere prioriteiten in mijn leven. Ik wil er zijn voor mijn kinderen, echtgenoot en familie", aldus Elton John vanuit een studio in New York. Op 23 mei 2019 zal Elton John op het podium staan van het Sportpaleis in Antwerpen.

De Britse zanger Elton John heeft vanuit een studio in New York aangekondigd dat hij nog een tournee plant vooraleer hij stopt met de wereld rond te reizen met zijn muziek. De "Farewell yellow brick road"-tournee zal drie jaar duren en gaat van start in september in Pennsylvania in de VS in september.

"Verschillende Britse media speculeerden dat ik hier zou aankondigen dat ik ziek ben en niet langer kan optreden, maar niets is minder waar. Als je een laatste tournee met driehonderd concerten plant, dan ben je in goede gezondheid", zei Elton John nadat hij enkele nummers had gespeeld op zijn piano in New York.

De zanger van onder meer "I'm still standing" plant van september 2018 tot maart 2021 driehonderd concerten. "Ik wil van al mijn fans wereldwijd afscheid nemen. Daarom heb ik driehonderd concerten gepland in alle mogelijke steden", klinkt het.

Fantastische carrière gehad, maar mijn leven is veranderd

Elton John

Elton John zal 74 jaar oud zijn wanneer hij in maart 2021 afscheid neemt van het podium. "Ik had altijd gedacht dat ik zou blijven optreden tot ik er bij neerval zoals Ray Charles en BB King. Maar mijn leven is veranderd nu en ik heb andere prioriteiten. Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik kinderen zou hebben, maar nu heb ik kinderen met mijn echtgenoot."

"Ik heb veel tijd genomen om afscheid te nemen van mijn fans. Het zullen driehonderd fantastische optredens zijn met een nooit gezien show", zei Elton John, uitgedost in een glitterpak met het opschrift Gucci Loves Elton op de rug.

Elton John zal tijdens zijn afscheidstournee ook naar België komen. Op 23 mei 2019 staat hij op het podium van het Sportpaleis in Antwerpen. De voorverkoop voor dat concert gaat van start op 9 februari.

Meest gelezen