Gasleiding geraakt in Laken: verkeersproblemen in noorden van Brussel opgelost

De Vilvoordselaan in Brussel is weer open voor het verkeer. Door een gaslek was de weg een tijdlang afgesloten. Het treinverkeer kan wel nog vertraging hebben.

Op de Vilvoordelaan in Laken, vlak bij het treinstation van Schaarbeek, heeft een aannemer vanmorgen een gasleiding geraakt met een kraan. Er was geen sprake van kwaad opzet, het ging om een ongeluk. De aannemer is wél in fout, want het is wettelijk verboden om te werken met een kraan boven een gasleiding. 

"De aannemer heeft schade toegebracht aan een middendrukgasleiding die onder de Vilvoordelaan loopt. Het is tamelijk zwaar", zegt Philippe Massart van Sibelga. "Het gevaar is dat de gasleiding beschadigd is, en het gas vrijkomt. Gelukkig zijn we in de open lucht en zijn er geen woningen in de buurt."

Juist omdat het gas in de openlucht vrijkomt, is er geen ontploffingsgevaar, maar wel brandgevaar.    

Het gaslek zorgde voor heel wat verkeersproblemen. Een tijdlang werd de Vilvoordselaan richting Laken afgesloten. Maar iets voor 10.30 uur is de weg weer opengesteld voor het verkeer, meldt de Brusselse politie op Twitter.

Aanvankelijk werd om 9.30 uur op bevel van de politie ook het volledige treinverkeer tussen de stations Brussel-Noord en Schaarbeek stilgelegd. Het grootste deel van de sporen werd inmiddels weer vrijgegeven, waardoor treinverkeer dankzij lokale spoorwijzigingen weer mogelijk is. Er kunnen wel nog vertragingen zijn.

Meest gelezen