Megyn Kelly: "Jane Fonda is de laatste om iemand de les te spellen"

Een 4-tal maanden geleden leek Jane Fonda het maar matig te appreciëren toen presentatrice Megyn Kelly tijdens haar NBC-praatprogramma een vraag stelde over haar uiterlijk, "waarover je hebt toegegeven dat eraan gewerkt is en waar je niet echt trots op bent". De 80-jarige actrice reageerde bitsig ("Gaan we het daar nu écht over hebben?") en kwam nadien nog herhaaldelijk op het voorval in andere interviews terug. Tot irritatie van Kelly, die enkele dagen geleden zelf heftig reageerde in haar programma.

Jane Fonda was duidelijk "not having it!", toen Megyn Kelly eind september haar plastische chirurgie ter sprake bracht: 

In interviews die volgden maakte Fonda meermaals duidelijk dat ze "verrast" was door de opmerkingen van Kelly, die, aldus Fonda, "zich in de toekomst beter moet voorbereiden". Toen Fonda onlangs te gast was in de "Today show" en actrice Lilly Tomlin opmerkte dat ze Fonda al heel lang kende, "al van voor haar eerste facelift", reageerde Fonda met: “Wie ben jij? Megyn Kelly?”

Het noopte Megyn Kelly er nu ook toe te reageren, en dat deed ze op een vrij heftige manier in haar eigen praatprogramma: "Ik wil nog iets vertellen over Jane Fonda, die duidelijk gefixeerd lijkt op een gesprek dat ik enige tijd geleden met haar gehad heb."

"Fonda zat in de studio om een film die handelt over ouder worden te promoten. Al jaren praat ze openlijk over het genot om oudere vrouwen een gezicht te geven. Wel de waarheid is dat de meeste oudere vrouwen helemaal niet op Jane Fonda lijken."

"Je kan haar plastische chirurgie moeilijk ontkennen en Fonda beseft dat. Daarom heeft ze daar ook, voor ze in ons programma te gast was, meermaals openlijk over gesproken. Toch bleek dat onderwerp tegenover mij plots niet langer toegelaten."

"Ik heb geen spijt over mijn vraag. Alsook heb ik geen lessen van Jane Fonda te krijgen over hetgeen gepast is en hetgeen niet. Want is deze vrouw niet het synoniem geworden van verontwaardiging? Kijk maar naar de manier waarop ze onze troepen behandeld heeft tijdens de oorlog in Vietnam. Veel veteranen noemen haar nog altijd 'Hanoi Jane' naar aanleiding van een radio-uitzending waarin ze de Amerikaanse troepen probeerde te schande te maken."

"Haar morele verontwaardiging is een beetje te veel van het goede. Zij is het die haar plastische chirurgie bespreekbaar gemaakt heeft. Zij is het die de plaats van de oudere vrouw in de Amerikaanse maatschappij wil bediscussiëren. En het komt haar niet toe om wie dan ook een lesje te leren over wat aanstootgevend is en wat niet."

Hier beneden kunt u de volledige reactie van Kelly zien:

Meest gelezen