N-VA wil voetgangersbrug over Schelde in Antwerpen

De Antwerpse N-VA wil een voetgangers- en fietsersbrug aanleggen over de schelde. Dat verneemt VRT NWS. Het project wordt een belangrijk punt in het N-VA-programma voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Het onderzoek naar een nieuwe brug loopt nu al. N-VA wil het project realiseren als ze na de verkiezingen opnieuw in het stadsbestuur zitten.

Waar de brug exact moet komen is nog niet zeker. "De plaats moet haalbaar en technisch onderbouwd zijn", zegt schepen voor Stadsontwikkeling Rob Van de Velde (N-VA). "Waarschijnlijk komt de brug aan de zuidelijke kant van de stad. Ergens tussen de Zuiderdokken en de Kennedytunnel."

Als het onderzoek is afgerond weet de stad ook hoeveel de brug zal kosten. "Dan zullen we bekijken van waar het budget moet komen", aldus schepen voor Financiën Koen Kennis (N-VA). "Een belangrijk budget zal van de stad komen, maar ook van verschillende Vlaamse agentschappen." Kennis rekent ook op bijdragen van private bedrijven.

Het zou een voetgangers- en fietsersbrug worden die niet toegankelijk is voor auto's. Hoe de brug eruit zal zien is nog niet bekend. "Eerst technische studies, dan dromen van een ontwerp", aldus Van de Velde.

Meest gelezen