Wolf Naya moet opletten voor jagers

Meldpunt Welkom Wolf maakt zich zorgen over de wolvin Naya, als ze de taalgrens zou oversteken. In de Waalse media zijn er schapenhouders die zeggen dat ze de wolvin neerschieten als die bij hen in de buurt komt.

De wolf is nochtans een Europees beschermde soort en mag dus niet gedood worden. Maar volgens Jan Loos van Welkom Wolf is er een duidelijk verschil tussen Vlaanderen en Wallonië, als het gaat over natuurbehoud. "In Wallonië - en bij uitbreiding in Zuid-Europa -  heerst er een andere cultuur. De mensen vechten er tegen de wilde natuur en de predatoren die erin rondlopen." Ze beschouwen roofdieren daar ook als concurrenten voor de jagers. "Ik vind het jammer dat ze er zelfs in de pers voor uitkomen dat ze een beschermde diersoort willen doden", aldus Loos. 

Volgens Meldpunt Welkom Wolf zijn er in Vlaanderen ook jagers die zeggen dat ze de wolvin willen neerschieten. Maar ze durven dat niet openlijk toegeven omdat er hier meer sympathie is voor de wolf. Zo was de schapenhouder in Meerhout bijvoorbeeld helemaal niet boos dat Naya zijn schapen had doodgebeten.

Meest gelezen