Paal maakt abrupt einde aan enthousiasme van supporter

Aan enthousiasme ontbrak het deze supporter van de american footballploeg Philadelphia Eagles afgelopen weekend niet voor hun halve finalewedstrijd. Een ticket voor de finale van de in de VS uiterst populaire Super Bowl lag immers in het verschiet. Toen Jigar Desai, na de nodige opwarming in een lokale pub, dan ook andere supporters op weg naar de halve finale per metro zag vertrekken, wilde hij ook hun enthousiasme nog een beetje aanwakkeren. Maar dat was buiten een aanwezige paal gerekend.

De ongelukkige botsing werd daardoor hét virale moment van het afgelopen weekend in sportief Amerika:

Desai op nieuwswebsite The Inquirer:  "Toegegeven, ik heb die paal goed geraakt, maar er zat dan ook veel passie achter. De passie zelfs van een volledige stad. Wij zijn goede supporters. Oké, er zitten misschien een paar rotte appels in het geheel. Zulke individuen vind je in iedere stad. Maar globaal genomen hebben we dit team jaar in jaar uit gesteund. Deze stad is klaar om de beker te ontvangen."

"Ik ben niet het type dat met flessen gooit of de paarden van de politie op stang jaagt. Nee, ik ben de gast die tegen palen loopt", besloot de 42-jarige Desai, die nog toegaf dat hij de dag na de botsing toch wel een pijnlijk hoofd had.

De Eagles plaatsten zich uiteindelijk voor de finale. Ze spelen op 4 februari de finale tegen New England Patriots.

Meest gelezen