Raad van bestuur De Lijn na de affaire-Meeuws: maatregelen om vertrouwelijkheid documenten te beschermen

Bij De Lijn worden maatregelen genomen om de vertrouwelijkheid van documenten te vrijwaren. Dat meldt de Vlaamse vervoers­maatschappij na een bijeenkomst van de raad van bestuur. Daar ging het onder meer over het lekken van gevoelige informatie over oud-directeur Tom Meeuws, waardoor diens positie in de Antwerpse politiek onder druk was komen te staan.

De bestuurders van De Lijn hadden het over hun voormalig directeur in Antwerpen, SP.A-politicus Tom Meeuws. Vertrouwelijke informatie over zijn tijd bij De Lijn lekte uit in de pers en leidde uiteindelijk tot het einde van "Samen", de gemeenschappelijke lijst van Groen en SP.A in Antwerpen. 

Op basis van het dossier-Meeuws heeft de raad van bestuur nu "alle nodige maatregelen" genomen, luidt het. "Zo heeft het management onder meer de opdracht gekregen om de procedures rond de vertrouwelijkheid van gevoelige documenten verder te verbeteren." Wat dat concreet inhoudt, is niet duidelijk. Er komen geen bijkomende verklaringen, zegt De Lijn.